Vår uppfödningen bedriver vi i liten skala tillsammans med andra katter i vårt hem för att kattungarna ska få växa upp i en trygg miljö, få en bra uppfostran både från oss människor och från våra andra katter, resultatet av det är att våra katter blir väldigt livliga och sociala. Alla våra katter föds upp som innekatter med chans till rastgård under sommaren när det är varm och soligt. 

Vårt pris för en kattunge är 11000kr. Om man köper två ungar eller har en katt ifrån oss sen tidigare så lämnar vi rabatt på 1000kr.

 

När katterna lämnar vårt hem är dom:

  • Registrerade i SVERAK/FIFE
  • Veterinärbesiktigade
  • Chipsmärkta
  • Vaccinerade och avmaskade
  • Försäkrade för dolda fel i 3 år och 3 månader
  • Minst 12 veckor

 På senare tid har vissa uppfödare börjat kastrera kattungar innan försäljning, detta för att minska spridningen av sin avelslinje.

Vi har inte läst några rapporter som visar på positiva effekter av att
kastrera kattungar, det vi har hört är däremot att det kan vara till nackdel för deras utveckling. Detta är inget vi  sponsrar, ej heller gör
vi det på uppmaning av eventuell köpare. Att söva så små kattungar utan att det finns medicinska skäl anser vi och de flesta veterinärer vara oskäligt. Vissa säljer heller inte till avel utan att ägaren innehar stamnamn.

Vi anser att de som köper kattunge/ungar av oss har full rätt till sin katt och handlingar, det är du som köpare och ny ägare som har rätten att bestämma över just din katt.

 

Kommentarer

19.07.2019 21:43

Anne-Lie o Johan Fristedt

Hej
Vi letar efter Burma uppfödare, såg ni har kullar på väg. Vi är väldigt intresserade av en liter Burma 😍 hur går man tillväga? Får man komma och hälsa på innan dom föds?
Mvh Anne-Lie o Johan

08.11.2017 22:29

Ilga Liljenberg

Kan till en viss del instämma med Yrsas tankegångar om utställning. / Ilga